به گزارش «محبت نیوز» گروه «انصار بنگال» در حساب توئیتر خود مسئولیت این قتل را به عهده گرفتهاند و گفتهاند که «اویجیت روی» را به خاطر توهین به اسلام ترور کردهاند.
به گفته رادیو زمانه، اویجیت شهروند ایالات متحده و متولد بنگلادش است. او برای شرکت در یک نمایشگاه کتاب در دانشگاه داکا همراه با همسرش به بنگلادش سفر کرده بود که شب ۲۶ فوریه / ۷ اسفند ماه هنگام بازگشت از دانشگاه مورد حمله افراد ناشناس قرار گرفت. آنها با ضربات چاقو و ساطور اویجیت را به قتل رساندند. همسر اویجیت نیز در این حمله به شدت مجروح شده است.
سیراجول اسلام، رئیس پلیس منطقهای که قتل در آن صورت گرفته به خبرنگاران گفته است آلت قتاله چاقو و ساطور بوده و تا کنون دو ساطور آغشته به خون در نزدیکی محل قتل پیدا شده.
این آخرین حمله از سری حملات اسلام گرایان افراطی نسبت به نویسندگان سکولار در بنگلادش است که در سالهای اخیر شدت بیشتری گرفته است.
کمیسر پلیس، شیبلی نعمان به رسانهها گفته است که سرنخی در مورد این قتل به دست نیامده اما گروه ناشناختهای که خود را انصار بنگال میخواند، مسئولیت این حمله را به عهده گرفته. این گروه در حساب توئیتر خود نوشته است: «جرایم روی علیه اسلام بوده».
این وبلاگنویس بنگال که خود را آتئیست میخوانده، در مورد مفاهیم مرتبط به خدا، مذهب، تحمل مذهبی، افراطیگری و خشونت مینوشته است. اویجیت در ژانویه ۲۰۱۵ در فیس بوک از مفهوم الحاد دفاع کرده بود و آن را «یک مفهوم منطقی که با هر باور غیر علمی و غیر منطقی مخالفت میکند» تعریف کرده بود.
باکی بالله، یکی از دوستان اویجیت او را «یک متفکر آزاده» خوانده و میگوید که پیش از این نیز مردم از نوشتههایش ناراحت شده بودند و تهدید شده بود: «او هندو بود اما او نه تنها یک صدای قوی در برابر متعصبان اسلامی بلکه به همان اندازه در برابر دیگر متعصبان مذهبی بود.»
دانشجویان دانشگاه داکا و خوانندگان وبلاگ اویجیت در محل قتل او حاضر شدند و برایش گل گذاشتند. آنها با تجمع در این محل خواستار عدالت شدند.
بنگلادش، با ۱۶۰ میلیون نفر جمعیت کشوری اسلامی است اما افراطیگری اسلامی تنها در سالهای اخیر است که در این جامعه مطرح شده است.
گروههای اسلامی محافظهکار به طور فزاینده وبلاگنویسان سکولار یا آتئیست را تهدید میکنند.
شکاف بین قشر مذهبی و سکولار در بنگلادش بیشتر شده است. در سال ۲۰۱۳، وبلاگنویس دیگری به نام احمد رجیب حیدر که او نیز علیه افراطگرایی مذهبی مینوشته، در نزدیکی منزل خود در داکا توسط افراد ناشناس به قتل رسید.
در سال ۲۰۰۴ نیز به همایون آزاد، نویسنده برجسته و استاد دانشگاه داکا، حمله شد. اون نیز در حال بازگشت از نمایشگاه کتابی در دانشگاه بود که مهاجمان حمله کرده و او را به شدت مجروح کردند.
اسلام دین رسمی کشور بنگلادش است اما این کشور با قوانین سکولار دوران استعمار انگستان اداره میشود و با اینکه مساله وارد کردن قوانین شریعت به ساختار قانونی این کشور مطرح شدهاند، این نوع اسلامیکردن قوانین محبوبیت عمومی ندارد.
شیخ حَسینه واجد زنی است که نخست وزیر کنونی بنگلادش است و افکاری لیبرال دارد و بارها مخالفت خود را با افراطیگری مذهبی اعلام کرده است. واجد که بزرگترین فرزند شیخ مُجیبالرَحمن بنیانگذار کشور بنگلادش است، محبوبیت عمومی دارد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر